reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravská cibulačka s hovězím masem

Suroviny

  • hovězí krk 300 g
  • sůl
  • česnek 10 g
  • sušené houby 10 g
  • loupané brambory 300 g
  • kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 600 g
  • pepř celý černý
  • nové koření
  • cibule 500 g
  • kmín
  • vejce 3 ks
  • petželová nať

Opláchnuté, pomleté hovězí maso vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme pěnu z vývaru a snížíme příkon tepla. Přidáme celý pepř, nové koření, kořenovou zeleninu a cibulí se slupkou. Necháme táhnout aspoň hodinu. Poté zeleninu vyjmeme z vývaru, přidáme namočené a propláchnuté houby, vložíme na kostičky nakrájené syrové brambory, zeleninu nakrájenou na nudličky a cibuli na kolečka. Necháme krátce povařit, pak zašleháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. Polévku dochutíme a podáváme s nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Zdroj: Moravská cibulačka s hovězím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravska-cibulacka-s-hovezim-masem  [On-line 04.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.