reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový rošťák, opékaný brambor, grilovaná zelenina

Suroviny

  • koření na obrambory 20 g
  • vepřová krkovice 750 g
  • olej 150 ml

Marináda

  • vejce 2 ks
  • solamyl 2 lžíce
  • sůl
  • hořčice 1 lžička
  • česnek 3 stroužky
  • pepř 0,5 lžičky
  • sůl 1 lžička
  • maggi 2 lžičky
  • worcestr 1 lžička

Grilovaná zelenina

  • červená cibule 150 g
  • celer 150 g
  • mrkev 150 g
  • cibule 150 g
  • olej 50 g
  • bylinková sůl

Opékaný brambor

  • brambory 1,5 kg
  • olej 50 g

Smícháme veškeré ingredience na marinádu, řádně ji promícháme a vložíme jemně naklepané a nakrojené plátky vepřové krkovice. Necháme marinovat nejméně 12 hodin. Poté maso vyjmeme a prudce opečeme doměkka na rozpáleném tuku.
Zeleninu ke grilování očistíme, nakrájíme, lehce spojíme s olejem a kořením a dáme grilovat do trouby.
Brambory oloupeme, nakrájíme, smícháme s olejem a kořením na brambory a dáme péct do trouby doměkka a zlatova.

Zdroj: Vepřový rošťák, opékaný brambor, grilovaná zelenina; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-rostak-opekany-brambor-grilovana-zelenina  [On-line 04.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.