2 porce
- 1 malé kuře (0,8−1 kg)
- hladká mouka
- 3 vejce
- mléko
- minerálka nebo sodovka
- strouhanka
- sůl
- rostlinný olej na smažení
- citron na podávání
Kuře vykostíme a naporcujeme, každý kousek masa osolíme a obalíme v trojobalu.
Kuře obalíme nejprve v mouce, poté ve směsi vajec, mléka, špetky soli a minerálky – ta nám obal nakypří, a na závěr obalujeme ve strouhance. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje pozvolna z obou stran dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovým salátem.
vídeňský bramborový salát
- 3/4 kg teplých vařených salátových brambor ve slupce (varný typ A)
- 2 střední červené cibule
- asi 2 dl hovězího vývaru
- ocet
- mletý pepř
- sůl
- rostlinný olej
- pažitka na ozdobení
Cibuli nakrájíme na kostičky a ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, vše zalijeme teplým hovězím vývarem. Ochutíme octem, pepřem, solí a na závěr přidáme ještě trochu oleje. Necháme proležet a podáváme sypané pažitkou.
Zdroj: Vídeňské smažené kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1112 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář