reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vídeňské smažené kuře

2 porce

  • 1 malé kuře (0,8−1 kg)
  • hladká mouka
  • 3 vejce
  • mléko
  • minerálka nebo sodovka
  • strouhanka
  • sůl
  • rostlinný olej na smažení
  • citron na podávání

Kuře vykostíme a naporcujeme, každý kousek masa osolíme a obalíme v trojobalu.

Kuře obalíme nejprve v mouce, poté ve směsi vajec, mléka, špetky soli a minerálky – ta nám obal nakypří, a na závěr obalujeme ve strouhance. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje pozvolna z obou stran dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovým salátem.

vídeňský bramborový salát

  • 3/4 kg teplých vařených salátových brambor ve slupce (varný typ A)
  • 2 střední červené cibule
  • asi 2 dl hovězího vývaru
  • ocet
  • mletý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej
  • pažitka na ozdobení

Cibuli nakrájíme na kostičky a ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, vše zalijeme teplým hovězím vývarem. Ochutíme octem, pepřem, solí a na závěr přidáme ještě trochu oleje. Necháme proležet a podáváme sypané pažitkou.

Zdroj: Vídeňské smažené kuře; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1112 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.