Suroviny
- telecí kýta 800 g
- čerstvá vejce 2
- mléko 2 lžíce
- smetana 2 lžíce
- strouhanka z čerstvého bílého pečiva
- hladká mouka
- citronová šťáva
- přepuštěné máslo
- čerstvě mletý bílý pepř
- olej
- sůl
- citron
- petrželka
Maso z kýty nakrojíme, avšak nedořízneme. Provedeme druhý, stejně silný řez, který již dokončíme. Vznikne nám velký plátek masa, tzv. motýlek.
Naklepeme natenko a nasekneme okraje. Potřeme je máslem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, vajíčku smíchaného se smetanou a pivem a strouhance z čerstvého pečiva.
Smažíme nadvakrát v přepuštěném másle dozlatova.
Důležité – čím je strouhanka starší a tvrdší, tím více vypije oleje a řízek je mastný.
Zdroj: Vídeňský řízek; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/vidensky-rizek [On-line 28.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář