reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vídeňský řízek

Suroviny

  • telecí kýta 800 g
  • čerstvá vejce 2
  • mléko 2 lžíce
  • smetana 2 lžíce
  • strouhanka z čerstvého bílého pečiva
  • hladká mouka
  • citronová šťáva
  • přepuštěné máslo
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • olej
  • sůl
  • citron
  • petrželka

Maso z kýty nakrojíme, avšak nedořízneme. Provedeme druhý, stejně silný řez, který již dokončíme. Vznikne nám velký plátek masa, tzv. motýlek.
Naklepeme natenko a nasekneme okraje. Potřeme je máslem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, vajíčku smíchaného se smetanou a pivem a strouhance z čerstvého pečiva.
Smažíme nadvakrát v přepuštěném másle dozlatova.

Důležité – čím je strouhanka starší a tvrdší, tím více vypije oleje a řízek je mastný.

Zdroj: Vídeňský řízek; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/vidensky-rizek [On-line 28.04.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.