Suroviny:
- uzená kachní prsa
- čočka
- hladká mouka
- cibule, česnek
- bílý a černý pepř
- 33% smetana
- cukr, sůl
- vinný ocet
- husí sádlo
- bílé víno
Dekorace:jarní cibulka, smažená cibulka, malé feferonky, sterilovaná okurka, česnekové výhonky
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme česnek, hladkou mouku, bílé víno, uvařenou čočku. Zjemníme smetanou, dáme trochu cukru, sůl, bílý pepř, vinný ocet. Dáme na 10 minut do trouby.
Kachní prsíčka opečeme z obou stran, nakrájíme na plátky.
Podáváme s čočkou, ozdobíme česnekovými výhonky, tlučeným pepřem, feferonkou, okurkou, posypeme smaženou cibulkou a jarní cibulkou.
Zdroj: VINNÁ ČOČKA S UZENÝM KACHNÍM PRSÍČKEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 23.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář