Ingredience:
- 1 kg višní
- voda
- 8 hřebíčků
- kousek celé skořice
- citronová kůra
- 4 lžíce krupicového cukru
- 250 ml smetany
- 1 vanilkový puding
- mléko na zředění
- podle chuti šťáva z citronu
Na podávání
- vanilková zmrzlina
Višně vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme hřebíčky, celou skořici a špetku sušené nebo lžičku čerstvé citronové kůry.
Vaříme 20 minut.
Do smetany vmícháme vanilkový pudink, který v polévce zavaříme ještě 2 minuty. Podle potřeby a chuti můžeme polévku naředit mlékem.
Polévku podáváme vychlazenou s porcí vanilkové zmrzliny.
Zdroj: Višňová polévka (meggyleves); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1290-visnova-polevka-meggyleves/ [On-line 05.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář