reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Višňová polévka (meggyleves)

Ingredience:

  • 1 kg višní
  • voda
  • 8 hřebíčků
  • kousek celé skořice
  • citronová kůra
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 250 ml smetany
  • 1 vanilkový puding
  • mléko na zředění
  • podle chuti šťáva z citronu

Na podávání

  • vanilková zmrzlina

Višně vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme hřebíčky, celou skořici a špetku sušené nebo lžičku čerstvé citronové kůry.

Vaříme 20 minut.

Do smetany vmícháme vanilkový pudink, který v polévce zavaříme ještě 2 minuty. Podle potřeby a chuti můžeme polévku naředit mlékem.

Polévku podáváme vychlazenou s porcí vanilkové zmrzliny.

Zdroj: Višňová polévka (meggyleves); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1290-visnova-polevka-meggyleves/ [On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.