Suroviny:
- telecí kýta
- 1 konzerva tuňáka
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 cibule
- kapary
- masový vývar
- citronová šťáva
- majonéza
- snítka tymiánu
- olivový olej
- sůl
Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 – 40 minut.
Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.
Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.
Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.
Zdroj: VITELLO TONNATO; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-8-dilu [On-line 16.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář