reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vitello tonnato

  • sůl 1 špetka
  • olivový olej extra panenský 150 ml
  • mrkev 1 ks
  • máslo 2 lžičky
  • pepř černý mletý 1 špetka
  • citronová šťáva 1 lžička
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • kapary 2 lžíce
  • telecí kýta 500 g
  • tuňák ve vlastní šťávě (konzerva) 1 ks
  • ančovičky filé 4 ks
  • žloutek 2 ks

Troubu předehřejeme na 100 °C. Telecí kýtu pevně svážeme provázkem a na másle zprudka ze všech stran necháme zatáhnout. Na pánvičce s kýtou lehce opečeme okapaného tuňáka, kapary, ančovičky a na plátky nakrájenou mrkev. Vše přendáme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 100 °C asi na hodinu.

Zatímco se maso peče, připravíme domácí majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici a citronovou šťávu smícháme šlehačem v misce. Postupně po kapkách přidáváme olivový olej, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Ochutíme solí a pepřem. Upečené  maso zabalíme do alobalu. Vše, co nám zbylo v pekáčku, přelijeme do mixéru, rozmixujeme a přidáme cca 3 lžíce naší domácí majonézy. Opět dobře promixujeme. Před podáváním telecí zbavíme provázku, nakrájíme na tenké plátky a podáváme ozdobené tuňákovou majonézou a kapary. Podáváme s čerstvou bílou bagetkou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vitello-tonnato [on-line 31.8.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.