4 porce
- 300 ml 33% smetany
- 30 g vanilkového cukru
- 1 hvězdička badyánu
- 1 větvička skořice
- 5 hřebíčků
- 40 ml bílého portského vína
- 2 plátky želatiny (nebo 8 g sypké) + voda na namočení
- ovoce na ozdobu
Želatinu vložíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat.
Smetanu vložíme společně s cukrem, kořením a portským vínem do rendlíku a přivedeme k varu. Pozvolna necháme vařit asi 5 minut. Poté přecedíme a necháme směs zchladnout na přibližně 50 °C. Důkladně vmícháme nabobtnalou želatinu (jen želatinu, ne vodu, ve které se máčela!) a nalijeme do mističek. Necháme řádně ztuhnout. Ozdobíme ovocem.
Zdroj: Voňavá panna cotta; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1772-vonava-panna-cotta/ [On-line 12.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář