reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Voňavá panna cotta

4 porce

  • 300 ml 33% smetany
  • 30 g vanilkového cukru
  • 1 hvězdička badyánu
  • 1 větvička skořice
  • 5 hřebíčků
  • 40 ml bílého portského vína
  • 2 plátky želatiny (nebo 8 g sypké) + voda na namočení
  • ovoce na ozdobu

Želatinu vložíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat.

Smetanu vložíme společně s cukrem, kořením a portským vínem do rendlíku a přivedeme k varu. Pozvolna necháme vařit asi 5 minut. Poté přecedíme a necháme směs zchladnout na přibližně 50 °C. Důkladně vmícháme nabobtnalou želatinu (jen želatinu, ne vodu, ve které se máčela!) a nalijeme do mističek. Necháme řádně ztuhnout. Ozdobíme ovocem.

Zdroj: Voňavá panna cotta; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1772-vonava-panna-cotta/  [On-line 12.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.