Ingredience
- vepřové a hovězí kosti 1500 g
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- játrová zavářka 500 g
- bujon 1 kostka
- sůl a pepř 1 špetka
Vyvaříme kosti s masem, cibulía česnekem. Když je hotovo, vyndáme opatrně cibuli, aby se nerozpadla, a vyvařené maso. Do polévky přidáme kostku bujonu pro lepší chuť, a když se vývar opět chvíli vaří, lžičkou vykrajujeme kousky játrové zavářky, kterou jsme si koupili nebo připravili předem, a necháme ji provařit v polévce. Vývar dochutíme, přidáme trochu majoránky nebo zelené natě a podáváme horký.
Zdroj: Vývar s játrovou zavářkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-jatrovou-zavarkou [On-line 12.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář