- 1 kg vepřových kostí
- 2 mrkve
- 1 petržel
- špetka majoránky
- 1 lžička soli
Knedlíčky
- 160 g kvasnic
- 0,5 cibule
- 2 vejce
- pár hrstí strouhanky
Do hrnce dáme kosti, mrkev a petržel a asi hodinu vaříme ve vodě. Polévku scedíme a poté dosolíme. Přidáme kvasnicové knedlíčky a zavaříme je.
Příprava knedlíčků: Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli a přidáme kvasnice, které necháme rozpustit. Poté je sundáme z plamene a necháme znovu ztuhnout. Hmotu z pánve dáme do misky, smícháme ji s vejci a přidáme strouhanku na zahuštění. Tvoříme knedlíčky, které necháme krátce povařit v polévce.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-kvasnicovymi-knedlicky [On-line 16.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář