Suroviny
- hovězí přední maso s kostí 1 kg
- menší mrkev 3 ks
- malý celer 1 ks
- petržel 1 ks
- kedlubna 1/2
- květák několik růžiček
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti
- bobkový list 4 ks
- kuličky černého pepře
- nové koření 6 kuliče
- česnek 3 stroužky
- sůl
- pepř
- petrželka nebo pažitka na ozdobu
Strouhání:
- hrubá mouka
- vejce 1 ks
Zeleninu a maso omyjeme, očistíme a společné s kořením dáme vařit do osolené vody asi na půl hodiny až hodinu na mírný oheň. Pak zeleninu i maso vyndáme a nakrájíme na kousky, polévku dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou.
Z hrubé mouky a vajíčka vypracujeme tužší těsto. Na struhadle hmotu na kapání nahrubo nastrouháme, necháme lehce proschnout a pak zavaříme do polévky. Vývar ozdobíme zelenou natí.
Zdroj: Vývar se zeleninou a strouháním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-se-zeleninou-strouhanim [On-line 27.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář