- hovězí oháňka 500 g
- kořenová zelenina – 2 mrkve, 1 petržel a čtvrtka celeru 1 dávka
- sůl 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- celý pepř 2 kuličky
- nové koření 3 kuličky
Drobení
- 1 vejce
- hladká mouka 100 g
- sůl 1 špetka
- vlažná voda 1 lžička
Maso uvaříme doměkka a obereme od kostí. Dáme je zpět do vývaru a vaříme dál se zeleninou. Přísady na drobení zpracujeme v tuhé těsto, které necháme pod ohřátým hrncem odpočinout. Pak je nastrouháme a zavaříme do polévky.
Zdroj: Vývar z hovězí oháňky s drobením; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-hovezi-ohanky-s-drobenim [On-line 5.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář