- 200 g bílé čokolády,
- 1 kelímek jahod,
- 250 ml smetany ke šlehání,
- 750 g tvarohu,
- 1 vanilkový cukr,
- 200 g sušenek Koko,
- 100 g másla
- 1 balení želatiny.
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozměklým máslem. Vzniklé těsto namačkáme do formy a dáme na pět minut zapéct na 180 stupňů. Jedno a půl balení bílé čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Půlku čokolády nakrouháme na kousíčky. V míse smícháme smetanu s tvarohem, ušleháme, přidáme želatinový ztužovač, rozpuštěnou čokoládu a nastrouhanou čokoládu. Vše promísíme a na závěr přidáme na kousky nakrájené jahody. Nalijeme na upečený korpus a dáme ztuhnout do chladu (nejlépe do druhého dne).
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/white-chocolate-cake [On-line 15.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář