Suroviny
- mražená žabí stehýnka (původem z Vietnamu)
- eidam 30% 200 g
Náplň
- tavený sýr 1 ks
- salám dle libosti 15 g
- zelenina dle libosti (cibule, paprika, okurka)
- vejce 4 ks
Domácí housky
- droždí
- hladká mouka
- voda
- cukr
- sůl
- olivový olej
Žabí stehýnka si upečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut na 200 stupňů.
Připravíme si náplň do sýrové rolády, která bude obsahovat nadrobno nakrájený salám, čtyři vejce natvrdo, najemno nasekanou cibulku, sůl, pepř a olivový olej.
Eidam si povaříme v mikroténovém sáčku, když se rozpustí, rozválíme ho na plát. Náplň poklademe na vychladlý sýr, zabalíme pomocí potravinové folie do rolády a dáme do lednice ztuhnout.
Domácí houstičky: Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl a zaděláme kvásek z droždí, vody, cukru a lžičky mouky. Necháme vše kynout necelou hodinku a potom tvoříme houstičky, které klademe na plech a pečeme 20 minut při teplotě 180 stupňů.
Zdroj: Žabí stehýnka a sýrová roláda plněná sýrovou pěnou s domácími houstičkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zabi-stehynka-syrova-rolada-plnena-syrovou-penou-s-domacimi-houstickami [On-line 02.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář