4 porce
- 60 dkg žabích stehýnek
- 20 dkg rajčat
- 5 dkg třešňových rajčátek
- 3 dl suchého bílého vína (např. „szürkebarát”)
- 8 stroužků česneku
- 10 dkg salátu ruccola
- 10 dkg listů špenátu
- 1 dl olivového oleje
- 2 svazečky petržele
- 15 dkg malých žampiónů
- 5 dkg obilných klíčků
- tymián
Žabí stehýnka osolíme, opepříme a jednu nohu nařízneme v délce 1,5 centimetrů. Tak nám vznikne otvor, kterým druhou žabí nožku protáhneme. Stehýnka pomoučíme a po obou stranách opečeme na několika kapkách olivového oleje.
Až budou stehýnka napůl opečená, přidáme k nim houby nakrájené na dílky, okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, petrželkou, a nakonec vše zalijeme bílým vínem. Chvilku povaříme a přisypeme rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme a ještě minutu vaříme.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej, až se z něho začne kouřit, načež na něm několik vteřin podusíme ruccolu a špenátové listy. Osolíme a přendáme na talíř tak, aby zelenina vytvořila uprostřed talíře kopeček. Na ten položíme žabí stehýnka a zalijeme je houbovým ragú.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3763
Poslední tip, trik či komentář