Suroviny:
- 500 g vařených telecích drštěk
- hladká mouka
- sůl, majoránka, bílý pepř
- 5 cibulí
- mrkev
- česnek
- smetana
- ořez ze šunky
- máslo
- špekové knedlíky jako příloha
na ozdobu osmažená cibulka na knedlíkyDo vroucí vody dáme cibuli a česnek ve slupce, mrkev a osolíme. Na dno hrnce vložíme talíř nebo poklici a uvaříme si dršťky. Vyjmeme a odebereme si hotový vývar.
Připravíme si jíšku z másla a mouky, rozředíme vývarem a provaříme. Do jíšky přidáme smetanu, majoránku, osolíme, opepříme.
Ve druhém kastrolu orestujeme na másle pokrájenou cibuli a česnek, přidáme do jíšky, dále přidáme i pokrájené dršťky.
Zdroj: ZADĚLÁVANÉ DRŠŤKY DLE STANISLAVA NĚMEČKA Z BRŤKOVA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář