- krůtí prsa 500 g
- tvrdý sýr, nakrájený na plátky 50 g
- máslo 40 g
- pórek 1 kus
- pepř 1 špetka
- sůl 0.5 lžičky
- mražená zeleninová směs s kukuřicí 450 g
- provensálské koření 1 lžička
- vejce 1 kus
- zelená petrželová nať 1 kus
- rajský protlak 70 g
- zeleninový vývar 0.3 l
- sladká smetana 0.2 l
- sušené oregano 1 lžíce
Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na dva pláty a přes mikroténovou fólii naklepeme. Pláty posolíme, okořeníme a obložíme plátky sýra. Na 20 g (půlce) rozpuštěného másla osmažíme dvě lžíce drobně nakrájeného pórku, přidáme 100 g mražené zeleniny, posolíme, posypeme provensálským kořením a několik minut dusíme. Zahustíme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanou natí. Zeleninu rozdělíme na maso, rozetřeme, svineme a zavážeme nití. Na rozpáleném oleji opečeme rolády ze všech stran, maso zalijeme vroucím vývarem, přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme čtyřicet minut. Potom odklopíme, přidáme protlak rozmíchaný s trochou vody, vložíme zpět do trouby a pečeme dalších patnáct minut. Maso občas poléváme šťávou.
Ke konci pečení si doděláme smetanovou omáčku k masu. Na zbylém másle osmažíme pórek, zeleninu, zalijeme smetanou, posolíme, okořeníme, posypeme oreganem a při mírné teplotě vaříme patnáct minut.
V troubě si na plechu dopečeme půlky předvařených brambor, které posolíme a posypeme provensálským kořením.
Zdroj: Zahradnická roláda s pečenými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zahradnicka-rolada [On-line 27.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář