4 porce
- 4 zaječí hřbety s žebry
- 15 dkg hřibů
- 15 dkg lišek
- 15 dkg žampiónů
- 2 cibule
- 8 dkg uzené slaniny
- 2 velké papriky na plnění
- 1 rajče
- 3 dkg mleté papriky
- ½ paličky česneku
- 0,5 dl olivového oleje
- 20 dkg tvarohu
- 15 dkg brambor
- 5 dkg krupice
- 1 vajíčko
- čerstvý estragon
- sůl
- pepř
Ze zaječího hřbetu odstraníme páteř, ale tak, aby žebra zůstala z masa trčet. Počínaje tenčím koncem potom maso stočíme směrem k silnějšímu konci (jako se třeba svinuje sýr parenica) a spíchneme špejlí. Osolíme, opepříme a na melém množství oleje upečeme v troubě při teplotě 180 °C, což nám bude trvat asi 18-20 minut.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, načež je oloupeme a postrouháme. Přidáme k nim tvaroh, vaječný žloutek, krupici, jakož i čerstvě posekané listy estragonu, a mírně osolíme. Vzniklou hmotu necháme odpočívat hodinu v chladničce, potom z ní uhněteme knedlíky a uvaříme je.
Houbový guláš z výše uvedených druhů hub uvaříme tradičním způsobem.
Podáváme tak, že zaječí hřbet umístíme doprostřed talíře, kolem něho naběračkou rozprostřeme houby a vedle nich rozmístíme tvarohové knedlíky.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3780
Poslední tip, trik či komentář