- 2 kg kapří hlavy a zbytky z porcí,
- 2 cibule,
- 2 mrkve,
- ½ celeru,
- ½ pórku,
- 1,5 l vody,
- 0,5 l bílého vína,
- panák vermutu nebo porto,
- 4 bobkové listy,
- 2 větvičky čerstvého tymiánu,
- 2 lžíce másla
- plochá petržel,
- lžička celého pepře,
- mořská sůl
Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme hlavu a porce kapra, orestujeme. Přidáme 2 cibule, pórek, celer, mrkev, petrželovou nať, tymián, bobkový list, celý pepř, osolíme a zalijeme vínem. Zavaříme, přidáme vodu, táhneme, průběžně sbíráme pěnu. Nakonec přilijeme portské. Poté scedíme.
Zdroj: V kuchyni s moderátorem Petrem Suchoněm; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/v-kuchyni-s-moderatorem-petrem-suchonem.html [On-line 7.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář