reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Základní rybí vývar

  • 2 kg kapří hlavy a zbytky z porcí,
  • 2 cibule,
  • 2 mrkve,
  • ½ celeru,
  • ½ pórku,
  • 1,5 l vody,
  • 0,5 l bílého vína,
  • panák vermutu nebo porto,
  • 4 bobkové listy,
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu,
  • 2 lžíce másla
  • plochá petržel,
  • lžička celého pepře,
  • mořská sůl

Do hrnce na rozpuštěné máslo dáme hlavu a porce kapra, orestujeme. Přidáme 2 cibule, pórek, celer, mrkev, petrželovou nať, tymián, bobkový list, celý pepř, osolíme a zalijeme vínem. Zavaříme, přidáme vodu, táhneme, průběžně sbíráme pěnu. Nakonec přilijeme portské. Poté scedíme.

 

Zdroj: V kuchyni s moderátorem Petrem Suchoněm; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/v-kuchyni-s-moderatorem-petrem-suchonem.html [On-line 7.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.