Potřebujeme:
- 400 g mletého vepřového masa,
- 50 g strouhaného sýra,
- 2 bagety,
- 2 stroužky česneku,
- 1 lžíci rajského protlaku,
- hrst čerstvého špenátu,
- 1 vejce,
- 1 cibuli,
- 1 lžičku papriky,
- 2 lžíce másla,
- majoránku,
- sůl, pepř
Mleté maso orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, protlak, papriku, majoránku, sýr, špenát a vejce. U bagety uřízneme konce a pomocí vidličky vydlabeme vnitřní část. Vydlabaný vnitřek bagety nakrájíme a přidáme do směsi na pánev.
Bagety plníme směsí, dáme na alobal a potřeme rozpuštěným máslem se zamíchaným česnekem. Zabalíme a dáme do trouby na 200 °C na 25 minut.
Zdroj: Zapečená bageta s mletým masem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecena-bageta-s-mletym-masem-2.html [On-line 10.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář