- 7 jablek
- 100 g rozinek
- 200 g strouhanky
- 200 g mletého cukru se skořicí
- 200 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
- 150 g přepuštěného másla
Drobenka:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla
- 150 g cukru
- 4–8 kopečků vanilkové zmrzliny
- šlehačka
Zapékací nádobu vymažeme máslem. Na másle orestujeme dozlatova strouhanku a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Nádobu vysypeme strouhankou a zaplníme jablky, ořechy, rozinkami, strouhankou a skořicovým cukrem. Vše pokapeme rozpuštěným máslem. Nakonec bohatě zasypeme drobenkou a zapečeme v troubě při 200 °C, dokud drobenka nezrůžoví. Podáváme horké s vanilkovou zmrzlinou a trochou šlehačky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecena-jablka-s-drobenkou
Jedná se o vlastní recept p. Jiřího.
Můžeme dále doporučit následující podobné recepty:
Poslední tip, trik či komentář