reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená jablka s drobenkou a vanilkovou zmrzlinou

  • 7 jablek
  • 100 g rozinek
  • 200 g strouhanky
  • 200 g mletého cukru se skořicí
  • 200 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
  • 150 g přepuštěného másla

Drobenka:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 150 g cukru
  • 4–8 kopečků vanilkové zmrzliny
  • šlehačka

Zapékací nádobu vymažeme máslem. Na másle orestujeme dozlatova strouhanku a necháme vychladnout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Nádobu vysypeme strouhankou a zaplníme jablky, ořechy, rozinkami, strouhankou a skořicovým cukrem. Vše pokapeme rozpuštěným máslem. Nakonec bohatě zasypeme drobenkou a zapečeme v troubě při 200 °C, dokud drobenka nezrůžoví. Podáváme horké s vanilkovou zmrzlinou a trochou šlehačky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecena-jablka-s-drobenkou

Jedná se o vlastní recept p. Jiřího.

Můžeme dále doporučit následující podobné recepty:

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.