(cca 4 porce)
- 300 g jater
100 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
150 ml šlehačky
mleté nové koření
mletý zázvor
mletý kmín
mletý pepř
sůl
brusinky
Na rozehřátých kouscích slaniny postupně orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a kostky jater. Přidáme prolisovaný česnek a mleté koření, opět krátce orestujeme a teprve potom osolíme. Hotovou směs rozdělíme do gratinovacích misek, do každé přidáme kopeček šlehačky a zapečeme asi 3 minuty v troubě, rozehřáté na 220 stupňů. Podáváme s toasty a brusinkami.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/313-zapecena-jatra/
Poslední tip, trik či komentář