reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečená játra

(cca 4 porce)

  • 300 g jater
    100 g slaniny
    2 cibule
    4 stroužky česneku
    150 ml šlehačky
    mleté nové koření
    mletý zázvor
    mletý kmín
    mletý pepř
    sůl
    brusinky

Na rozehřátých kouscích slaniny postupně orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a kostky jater. Přidáme prolisovaný česnek a mleté koření, opět krátce orestujeme a teprve potom osolíme. Hotovou směs rozdělíme do gratinovacích misek, do každé přidáme kopeček šlehačky a zapečeme asi 3 minuty v troubě, rozehřáté na 220 stupňů. Podáváme s toasty a brusinkami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/313-zapecena-jatra/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.