Ingredience
- krkovice 5 plátků
- cibule 2 kusy
- anglická slanina 300 g
- křen podle chuti 1 dávka
- plnotučná hořčice 2 lžíce
- instantní jíška 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- anglická slanina nebo špek 50 g
- cibule 1 kus
- kousek másla nebo sádla 1 dávka
míchaná zeleninový salát:
- okurka hadovka 1 kus
- barevná paprika 3 kusy
- rajčata 5 kusů
- cukr 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- olej 2 lžíce
- ocet 1 lžíce
- pepř 1 špetka
- balkánský sýr 100 g
1. Naklepanou vepřovou krkovici dáme do pekáče, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí, posypeme nastrouhaným křenem a na kostičky nakrájenou cibulí a slaninou. Pekáč přikryjeme a pečeme necelou hodinu při 180 °C. Pak ještě odkryté dopečeme dorůžova. Do výpeku přidáme trochu instantní jíšky a povaříme šťávu.
2. K jídlu podáváme vařené brambory, rozšťouchané se slaninou a restovanou cibulkou. Jako další příloha se hodí míchaný šopský salát se zálivkou z oleje a octa. Nastrouhaný balkánský sýr podáváme zvlášť.
Zdroj: Zapečená krkovice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecena-krkovice [On-line 19.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář