- 60 dkg telecí pečeně,
- litr silného bujónu,
- 10 dkg anglické slaniny,
- 10 dkg másla,
- sýr gruyere,
- brambory,
- 1 cibule,
- 1 jablko,
- sůl, pepř,
- olej
Zeleninový salát
- ledový salát,
- římský salát,
- 100 ml zakysané smetany,
- 100 ml jogurtu,
- 100 ml octa,
- 100 ml vody
- 1 dcl olivového oleje,
- 50 g cukru,
- sůl, pepř
Pečeni osolíme, opepříme, dáme do pekáče na olej a osmahneme z obou stran. Maso vyndáme a do pekáče vložíme nakrájenou cibuli, slaninu a maso vrátíme do pekáče. Přidáme jablko nakrájené na měsíčky, máslo, zalijeme bujónem a pečeme v troubě na 200 °C asi 1,5 hod. Podléváme.
Brambory se sýrem gruyere
Brambory oloupeme, rozpůlíme a nařízneme na ježka. Vložíme do pekáče, posypeme sýrem, zalijeme bujónem. A pečeme při 190 °C dozlatova.
Zeleninový salát
Připravíme si zálivku. Rozmixujeme ocet, cukr, sůl, olej, přidáme vodu, jogurt a smetanu. Salát natrháme na kousky a zalijeme zálivkou.
Poslední tip, trik či komentář