reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené fazolky

1 osoba:

  • 200 g zelených fazolek
  • 125 ml vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 75 ml mléka
  • citrónová stává
  • 1 osoba
  • 2 lžíce smetanového sýra
  • sůl
  • pepř
  • špetka kajenského pepře
  • špetka strouhaného muškátu
  • worcesterská omáčka
  • 1 lžíce strouhané mozzarelly
  • 2 lžíce parmezánu

Fazolky omyjeme, očistíme a můžeme překrojit. Vývar ohřejeme a fazolky v něm 15 minut povaříme, aby zůstaly pevné. Slijeme a vývar odložíme stranou. Fazolové lusky necháme dobře okapat. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
Máslo rozehřejeme v hrnci. Hladkou mouku metlou rozšleháme v chladném mléku, přidáme k máslu a důkladně rozmícháme. Přilijeme vývar a vše necháme 6-8 minut povařit, Omáčku propasírujeme cedníkem do hrnce, přidáme smetanový sýr a znova povaříme. Ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem, muškátem, citrónovou šťávou a worcesterskou omáčkou.
Přimícháme fazolky a vše pak naplníme do vymazané nákypové formy. Posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Hodí se jako příloha ke steaku v rajčatové omáčce.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.