Masová směs:
- jehněčí maso
- rajský protlak
- cibule
- česnek
- lilek
- rajčata
- sůl, pepř
- skořice
- oregáno
- petrželka
- citrón
- bílé víno
Bešamel:
- máslo
- hladká mouka
- mléko
- muškátový oříšek
- sůl
- olivový olej
- strouhanka
- brambory
- strouhaná gouda
Osolené, osušené, nakrájené lilky opečeme na pánvičce. Do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, česnek, mleté jehněčí maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, skořici, oregáno, petrželku, citrón a zakápneme vínem.
Na pánvičce z másla a mouky připravíme ridší jíšku a vlijeme do ohřátého mléka. Vytvoříme bešamel. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno klademe rajčata, prokládáme lilky, na plátky nakrájenými bramborami a masovou směsí. Nahoru nalíjeme bešamel, posypeme strouhanou goudou a pečeme v troubě 40 minut při 200 stupních.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecene-jehneci-s-lilkem.html
Poslední tip, trik či komentář