reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí, šťouchaný brambor

Suroviny

  • cibule 1 ks
  • vepřové kotlety 5 ks
  • smetana 150 ml
  • slanina 100 g
  • dijonská hořčice 2,5 vrchovatých lžic
  • sůl
  • cibule 1-2 ks
  • tymián 8 snítek (1 lžíce)
  • pepř čerstvě mletý
  • sůl
  • olej

Příloha:

  • brambory 1 kg

Vepřové kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem. Přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety. Zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme. Můžeme (podle chuti hořčice) ještě přisolit. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pekáč je lepší ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečeme asi 40 minut. Téměř veškerá tekutina by měla vsáknout do masa, až zbyde hustý sos.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Mezitím si připravíme na pánvi cibuli se slaninou, zlehka osmahneme. Uvařené brambory přendáme do mísy, přidáme k nim slaninu s cibulí a trochu rozšťoucháme.

Zdroj: Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-kotlety-se-smetanou-horcici-stouchany-brambor  [On-line 06.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.