reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka

Suroviny

  • hovězí žebra 1 kg
  • morková kost 2 ks
  • pepř 4 kuličky
  • bobkový list 1 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • mrkev 1-2 ks
  • celer 1 ks
  • petržel 1 ks
  • nudle
  • petrželka nebo pažitka

Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou aspoň hodinu od doby varu. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a na kostičky nakrájené uvařené maso. Hojně posypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Na závěr polévku ještě dochutíme a podáváme horkou.

Zdroj: Hovězí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-1  [On-line 06.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.