Suroviny
- vepřová kotleta bez kosti 5 plátků
- sůl
- mletý pepř
- bazalka
- tymián
- česnek 5 stroužků
- cibule 1 ks
- zelené olivy bez pecky 5 ks
- olivový olej 5 lžic
- třešňová rajčata 200 g
- menší brambory 20 ks
- tvrdý tučnější sýr 10 plátků
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek utřeme a potřeme jím maso. Brambory si nakrájíme na čtvrtky, osolíme, naklademe do pekáče, pokapeme olivovým olejem. Na vrstvu brambor dáme plátky masa, posypeme nakrájenými plátky cibule, olivami, rozpůlenými rajčátky a plátky žampionů.
Povrch posypeme bazalkou a tymiánem, ideálně čerstvými bylinkami, na závěr zakryjeme plátky sýra. Pekáč dáme zapéct asi na 45minut, podle výšky pokrmu v nádobě a výkonu trouby.
Zdroj: Zapečené maso na rajčatech; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-maso-na-rajcatech [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář