reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené maso na rajčatech

Suroviny

  • vepřová kotleta bez kosti 5 plátků
  • sůl
  • mletý pepř
  • bazalka
  • tymián
  • česnek 5 stroužků
  • cibule 1 ks
  • zelené olivy bez pecky 5 ks
  • olivový olej 5 lžic
  • třešňová rajčata 200 g
  • menší brambory 20 ks
  • tvrdý tučnější sýr 10 plátků

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Česnek utřeme a potřeme jím maso. Brambory si nakrájíme na čtvrtky, osolíme, naklademe do pekáče, pokapeme olivovým olejem. Na vrstvu brambor dáme plátky masa, posypeme nakrájenými plátky cibule, olivami, rozpůlenými rajčátky a plátky žampionů.

Povrch posypeme bazalkou a tymiánem, ideálně čerstvými bylinkami, na závěr zakryjeme plátky sýra. Pekáč dáme zapéct asi na 45minut, podle výšky pokrmu v nádobě a výkonu trouby.

Zdroj: Zapečené maso na rajčatech; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-maso-na-rajcatech  [On-line 22.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.