reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené ražniči, šťouchané brambory

Suroviny

  • vepřové maso (kýta nebo plec) 1 kg
  • anglická slanina 250 g
  • cibule 3-4 ks
  • máslo na vymazání
  • rajský protlak 2 ks
  • pálivá paprika nebo chilli
  • mletý pepř
  • sůl
  • grilovací koření

Příloha:

  • brambory 1 kg
  • jarní cibulka 2-3 ks
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • mléko 200 ml

Vezmeme mísu z varného skla, vymažeme ji kouskem másla a dno pokryjeme naklepanými, osolenými a opepřenými malými plátky vepřového masa. Na ně naklademe vrstvu cibule nakrájené na kolečka, aby byla přes všechno maso. Další vrstvu tvoří plátky anglické slaniny.Vrstvu anglické slaniny potřeme ochuceným rajským protlakem. Postup opakujeme až do libovolné výše mísy a taky podle množství počtu strávníků.

Mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu. Chvíli před koncem jídlo zalijeme půl sklenkou vody nebo vína. Pečeme přikryté, aby maso bylo šťavnaté a zůstal dostatek šťávy.

Příloha: oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím, co se nám brambory vaří, osmahneme na másle kolečka jarní cibulky. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme. Přidáme jarní cibulku, ohřáté mléko a vše ještě mírně šťoucháme, dokud nám konzistence nebude vyhovovat. Hotové šťouchané brambory posypeme petrželkou.

Zdroj: Zapečené ražniči, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-raznici-stouchane-brambory  [On-line 14.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.