4 porce
bylinkové máslo
- 100 g másla
- 1 šalotka
- 1 ančovička
- 5 ks kapary
- sůl
Máslo vymícháme s najemno nakrájenou šalotkou, ančovičkou a kapary, podle potřeby osolíme.
zapečený chřest
- 12 ks bílého chřestu
- voda
- sůl
- 4 lžíce bylinkového másla
- 80 g parmezánu
- 4 lžíce nasucho opražené strouhanky
- 200 g šunky od kosti vcelku
- bílá bageta
Chřest oloupeme, ulomíme či skrojíme tuhé konce a uvaříme jej v osolené vodě na skus 2−3 minuty. Naskládáme do zapékací nádoby, poklademe máslem, posypeme strouhaným parmezánem a v troubě zapečeme dozlatova – gratinujeme pouze svrchu.
Ohřátou šunku podle libosti nakrájíme na jednotlivé porce, servírujeme na talíř s chřestem, který ještě zasypeme strouhankou. Podáváme s bílou bagetou.
Zdroj: Zapečený chřest s bylinkovým máslem a šunkou od kosti; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1088 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář