reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený chřest s bylinkovým máslem a šunkou od kosti

4 porce

bylinkové máslo

  • 100 g másla
  • 1 šalotka
  • 1 ančovička
  • 5 ks kapary
  • sůl

Máslo vymícháme s najemno nakrájenou šalotkou, ančovičkou a kapary, podle potřeby osolíme.

zapečený chřest

  • 12 ks bílého chřestu
  • voda
  • sůl
  • 4 lžíce bylinkového másla
  • 80 g parmezánu
  • 4 lžíce nasucho opražené strouhanky
  • 200 g šunky od kosti vcelku
  • bílá bageta

Chřest oloupeme, ulomíme či skrojíme tuhé konce a uvaříme jej v osolené vodě na skus 2−3 minuty. Naskládáme do zapékací nádoby, poklademe máslem, posypeme strouhaným parmezánem a v troubě zapečeme dozlatova – gratinujeme pouze svrchu.

Ohřátou šunku podle libosti nakrájíme na jednotlivé porce, servírujeme na talíř s chřestem, který ještě zasypeme strouhankou. Podáváme s bílou bagetou.

Zdroj: Zapečený chřest s bylinkovým máslem a šunkou od kosti; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1088 [On-line 23.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.