reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékaná francouzská cibulačka

5 porcí

  • 1 kg žluté cibule
  • olivový olej
  • máslo
  • cukr
  • sůl, pepř
  • muškátový květ
  • čerstvé bylinky – rozmarýn a tymián
  • 2 l vývaru
  • 150 ml suchého bílého vína
  • mouka
  • sýr na strouhání
  • francouzská bageta

Ve větším hrnci rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme drobně pokrájenou cibuli a dvě lžičky cukru. Za občasného míchání necháme zhnědnout. Přidáme jemně nasekané bylinky, muškátový květ, sůl a pepř.Poté přimícháme mouku, aby vznikla kašovitá hmota. Zmírníme teplotu a postupně přiléváme vývar. Případné hrudky pečlivě rozmícháme. Nakonec přidáme bílé víno a necháme povařit asi 40 minut.

Nakrájenou bagetu potřeme olivovým olejem, dáme na plech na pečicí papír a necháme zhnědnout.

Polévku přelijeme do zapékací mísy, bagetky posypeme strouhaným sýrem a položíme sýrem nahoru na hladinu polévky. V troubě nebo na grilu necháme zapéct asi 20 minut.


Servírování:

Polévku nalijeme do misky nebo hlubokého talíře a doprostřed umístíme bagetku.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapekana-francouzska-cibulacka [On-line 18.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.