Suroviny:
- filety z pstruha
- fáš z pstruha se smetanou
- bílý pepř, sůl
- listy červené řepy
- čerstvý kopr
- bílé víno
- smetanový křen
- citron
- pažitka
- želatina
- bobkový list, nové koření
- balsamico ocet
- mrkev, celer, petržel
- olej
Filety nařízneme, osolíme, posypeme sušenou želatinou, potřeme fáší, dáme několik kousků pažitky. Zabalíme do fólie a alobalu. Vaříme pozvolna 25 minut v hrnci s kořenovou zeleninou, kořením a bílým vínem, ve kterém jsme si předtím uvařili rybí maso na fáš.
Vychladíme, ozdobíme citronem a podáváme se smetanovým křenem.
Zdroj: Závitek z pstruha se smetanovým křenem; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 21.12.2015]
Dobrý den kuchaři, pánové Sapíku a Babico, mám dotaz, proč se musí vařit v rybí várce pstruzí rolády zabalené ve folii a v alobalu. Vždyť ta várka nijak do vařené potraviny nevstoupí a koření je už v roládě zakomponované. Děkuji za vysvětlení a zdravím amatérka – kuchařka Míša