reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Závitky z mladého býčka

Ingredience

  • kvalitní maso z mladého býčka 800 g
  • celozrnná hořčice 4 lžíce
  • vejce (natvrdo) 1 kus
  • salát z kyselého zelí 4 lžíce
  • pomleté škvarky 4 lžičky
  • kukuřičné lupínky 2 lžíce
  • libová anglická slanina nebo šunka 5 plátků
  • kousek červené papriky 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • žitná mouka na poprášení 1 dávka
  • sardelová pasta na potření 1 dávka

na omáčku:

  • hovězí vývar 1 l
  • opečená slanina 50 g
  • celozrnná žitná mouka na zahuštění 1 dávka
  • javorový sirup 1 lžička
  • rajský protlak 1 lžička
  • cibule 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • kus másla 1 dkg
  • sůl a čerstvě namletý peř 1 špetka

1. Plátky zadního hovězího naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ně plátky anglické slaniny nebo šunky. Střed závitku poklademe zelím, směsí umíchanou z mletých škvarků a podrcených lupínků, kousíčky cukety a proužky červené papriky. Vše pevně zabalíme do závitků, sepneme nebo ovážeme nití, poprášíme moukou a zprudka osmahneme na oleji ze všech stran.

2. Maso vyndáme a do výpeku dáme jemně zesklovatět cibuli. Závitky slabě potřené sardelovou pastou vrátíme do nádoby a podlijeme vývarem. Přidáme koření, sůl, pepř a dusíme doměkka pod pokličkou.

3. Ve finále ještě závitky malinko opečeme v troubě. Mezitím doděláme omáčku. Šťávu trošku zahustíme moukou, přecedíme, pro chuť a lesk necháme v závěru v omáčce rozpustit kousek másla.

4. Ideální přílohou je dobrá dušená rýže basmati.

Zdroj: Závitky z mladého býčka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zavitky-z-mladeho-bycka[On-line 13.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.