reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zážitková tomatová polévka

  • rajčata 5 kusů
  • 1 cibule
  • sůl špetka
  • slunečnicový nebo olivový olej 3 lžíce
  • celý pepř 2 kuličky
  • 1 rajčatový protlak
  • bujón (nebo vývar)
  • přírodní cukr dle kyselosti rajčat
  • tmavá jíška 1 dávka
  • různé druhy koření

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rajčata, podlijeme dostatkem vody, dusíme. Přidáme kostku bujónu, protlak, koření (pepř, tymián, skořice, kurkuma, oregano, bazalka nebo provensálské koření, nové koření, bobkový list, hřebíček), vaříme. Dochutíme přírodním cukrem. Scedíme, propasírujeme uvařená rajčata s kořením a zahustíme tmavou jíškou. Na stůl podáváme polévku bez příloh. Každý strávník si vybere přílohu do polévky pro svůj zážitek a chuť dle libosti. Přílohy mohou být: petržel kadeřavá, kuskus, feta sýr, olivy, kapary, chilli papričky, ušlehaná smetana.

 

Zdroj: Zážitková tomatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zazitkova-tomatova-polevka [On-line 30.4.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.