Suroviny:
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 2 stroužky lisovaného česneku
- 1 lžička Sambal Oilek
- 1 lžíce dijónské hořčice
- 4 lžíce sojové omáčky
- 1,5 kg žeber
- 6 lžic sladkokyselé chilli omáčky
- hustší jogurt
- majonéza
- citrónová šťáva
- půl hlávky zelí
- 1 mrkev
- olej, ocet
- sůl
- pepř
- cukr
- 2 brambory v alobalu
Dip:
- majonéza
- sůl
- rajčatové pyré
- citronová šťáva
Žebra osolíme. Do misky dáme 3 lžíce medu, hořčici, rajčatové pyré, chilli omáčku, sójovou omáčku, česnek. Promícháme a nalijeme na maso. Pečeme na 200°C, po 15 min otočíme a stáhneme na 170°C.
Zelí nakrájíme, osolíme, nastrouháme mrkev. Přidáme cukr, ocet, olej, pepř.
Dip: smícháme majonézu, rajčatové pyré, citronovou šťávu, osolíme.
Upečenou bramboru prořízneme a naplníme dipem.
Zdroj: Žebírka se zelným salátem na medu; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář