reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tournedos Rossini

Suroviny

  • bílá husí játra 300 g
  • hovězí svíčková 600 g
  • máslo 100 g
  • olivový olej 100 ml
  • lanýže (nebo hnědé žampiony) 30 g
  • bílé víno 200 ml
  • sůl 30 g
  • pepř mletý
  • toastový chléb

Madeira

  • máslo 1 polévková lžíce
  • hladká mouka 1 čajová lžička
  • žampiony 100 g
  • šalotka 100 g
  • hovězí vývar 300 ml
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • worchesterská omáčka
  • víno Madeira 1/10 l

Plátky svíčkové osol, opepři a na rozpálené pánvi na másle opeč z obou stran.
Dej odpočívat na teplo. Připrav tousty, do výpeku po mase přidej omáčku Madeira a zjemni máslem.
Zprudka opeč husí játra a dej je na maso.
Tournedos podáváme na opečených plátcích toastového chleba přelité omáčkou Madeira a postrouhané žampionem.

Příprava madeirské omáčky:

Na másle opeč pokrájenou cibuli, žampiony, petrželku, zapraš moukou, osmahni a podlij vývarem, přidej víno, worcester, odsol a povař.

Zdroj: Tournedos Rossini; Ohnivý kuře – TV Prima http://www.iprima.cz/ kure/recepty/tournedos-rossini [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.