reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žebírka se zelným salátem na medu

Suroviny:

  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce rajčatového pyré
  • 2 stroužky lisovaného česneku
  • 1 lžička Sambal Oilek
  • 1 lžíce dijónské hořčice
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 1,5 kg žeber
  • 6 lžic sladkokyselé chilli omáčky
  • hustší jogurt
  • majonéza
  • citrónová šťáva
  • půl hlávky zelí
  • 1 mrkev
  • olej, ocet
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 2 brambory v alobalu

Dip:

  • majonéza
  • sůl
  • rajčatové pyré
  • citronová šťáva

Žebra osolíme. Do misky dáme 3 lžíce medu, hořčici, rajčatové pyré, chilli omáčku, sójovou omáčku, česnek. Promícháme a nalijeme na maso. Pečeme na 200°C, po 15 min otočíme a stáhneme na 170°C.
Zelí nakrájíme, osolíme, nastrouháme mrkev. Přidáme cukr, ocet, olej, pepř.

Dip: smícháme majonézu, rajčatové pyré, citronovou šťávu, osolíme.

Upečenou bramboru prořízneme a naplníme dipem.

Zdroj: Žebírka se zelným salátem na medu; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 07.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.