reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZELENÁ ČOČKA S KŘEPELČÍM VEJCEM

Suroviny:

  • 300 g zelené čočky
  • křepelčí vajíčka
  • 200 g uzené slaniny
  • mrkev
  • šalotka
  • česnek
  • ocet balzamiko
  • cherry rajčátka
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • petrželka

Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihodíme stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepříme a vaříme pomalu do změknutí, bez pokličky. Když se voda vyvaří, přilijeme ji.

Křepelčí vajíčka uvaříme ve vroucí vodě ochucené kapkou octa, tím zabráníme praskání skořápky. Vajíčka se vaří jen asi 3 minutky.

Uzenou slaninu nebo jakékoliv vyuzené maso nakrájíme na kostičky, na kostičky nakrájíme i mrkev a šalotku, posekáme stroužek česneku a petrželku. V pánvi na olivovém oleji orestujeme nejprve česnek se šalotkou a slaninou, pak přihodíme mrkev a chvilku restujeme.

Když je čočka hotová (tzn. zvenku měkká, uvnitř křupne), tak ji můžeme osolit, zalijeme ji kapičkou balzamikového octa a promícháme s polovinou orestovaného zeleninového základu – do druhé půlky základu vhodíme na chvilku podusit nakrájená rajčátka.

Čočku ochutíme nasekanou petrželkou a servírujeme s křepelčími vejci, kolem dokola dáme orestovaná rajčátka.

Zdroj:  ZELENÁ ČOČKA S KŘEPELČÍM VEJCEM; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-od-sefa-takto-upravenym-lusteninam-nelze-odolat?special=758795 [On-line 11.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.