Suroviny
- mražený hrášek 1 balení
- mrkev 3-4 ks
- vývar
- bylinkové máslo
Na knedlíčky:
- droždí 1 kostka
- máslo (stejně jako droždí) 1 kostka
- vejce 1 ks
- strouhanka
- sůl
- pepř
- majoránka
- petrželová nať
- česnek 3-4 stroužky
Do hrnce dáme na kousek bylinkového máslah, hrášek, přidáme očistěnou a nakrájenou mrkev, zalejeme vývarem a necháme vařit.
Knedlíčky: V malém rendlíku rozpustíme máslo s droždím do kompaktní kaše, necháme chvilku vychladnout a přidáme jedno celé vejce, lžičku soli, přetlačený česnek, majoránku, petrželovou nať, opepříme. Postupně přisypáváme strouhanku, až je hmota vhodná k tvoření knedlíčků. Raději méně než více – knedlíčky jsou pak jemné. Vytvarujeme knedlíčky velikosti menšího vlašského oříšku. Vložíme do vroucí polívky a vaříme, dokud nevyplavou.
Zdroj: Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninova-polevka-s-drozdovymi-knedlicky [On-line 28.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář