Ingredience
- ledový salát 1 kus
- půlka salátové okurky 1 kus
- červená kapie 1 kus
- rajčata 200 g
- menší mrkev 1 kus
- ocet 1 lžíce
- pískový cukr 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- kuřecí prsa 500 g
- provensálské koření 2 lžičky
- ananasový kompot 1 kus
- velká majolka 1 sklenice
- velký bílý jogurt 1 kelímek
- těstoviny penne 200 g
- olej na smažení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nasolíme, trošku opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme okapaný ananas z kompotu, provensálské koření a asi 15 minut pod pokličkou podusíme. Maso udržujeme stále teplé.
2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a pak trošku promastíme olivovým olejem, aby se nám neslepily.
3. Zeleninu nakrájíme na nudličky, ochutíme cukrem a octem a pokapeme olivovým olejem. Jogurt smícháme s majolkou a dochutíme asi 2-3 lžičkami cukru. Na talířek nejdříve dáme trochu ochucené zeleniny, pak těstoviny a nahoru dáme teplé maso s ananasem. Přelijeme dresinkem.
Zdroj: Zeleninový salát s kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-kurecim-masem-1 [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář