Ingredience:
- salátová okurka
- ledový salát
- rajské jablíčko
- paprika
- mrkev
- kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- vinný ocet
- dijonská hořčice
- cukr
- grilovací koření
- citron
- olej
- piniové ořechy
Ingredience – chlebové bagetky:
- 420 g hladké mouky
- 80 g žitné mouky
- 2–2,5 kávové lžičky soli
- 1 kávová lžička cukru
- 350 ml teplé vody
- ½ kostky droždí
Zeleninu nakrájíme na kousky, salát natrháme, dáme vše do misky a zalijeme zálivkou těsně před podáváním.
Zálivka: ½ dcl oleje, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, půlka až 1 celá polévková lžíce vinného octa. V uzavřené misce protřepeme.
Naložíme si kuřecí maso nakrájené na kousky do marinády: olej, grilovací koření, citronová šťáva, sůl (s ní opatrně, grilovací koření je slané), pepř. Stačí 1 hodinka před opékáním.
Maso opečeme zprudka na pánvičce dozlatova, nemusíme dávat olej, již je v marinádě. Podáváme v hlubší misce, a to: zeleninu zalijeme nálevem, posypeme nakrájenými ořechy a na vrch dáme opečené kuřecí kousky. Ozdobíme zelenou petrželkou dle fantazie.
Chlebové bagetky: Zaděláme, necháme vykynout, vytvoříme bochánky velikosti dlaně, potřeme rozšlehaným žloutkem a vodou, posolíme, pokmínujeme a pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut při teplotě 200°C.
Zdroj: Zeleninový salát s masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-masem [On-line 03.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář