reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s knedlíčky

Ingredience:

  • hovězí žebro
  • sůl
  • zelenina(mrkev, celer, petržel, cibule)

Na játrové knedlíčky:

  • játra (hovězí nebo drůbeží)
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka
  • vejce a osmažená cibulka na másle
  • česnek

Do osolené vody dáme vařit hovězí žebro, zeleninu si očistíme a 5 minut před koncem vývaru dáme vařit k masu. Po uvaření zeleniny vyndáme, nakrájíme a vrátíme zpět do polévky. Mezitím si připravíme knedlíčky. Nameleme játra, osolíme, opepříme, přidáme 1 vejce, 1 lžíci másla,trochu muškátového oříšku. Na chuť česnek a zahustíme strouhankou, aby se dobře dělaly knedlíčky. Zavařujeme do vroucí polévky. Necháme 2 minuty povařit. Přidáme nudličky a nakrájíme do polévky uvařené maso. Nakonec posypeme posekanou petrželkou a servírujeme.

Zdroj: Hovězí polévka s knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-knedlicky [On-line 03.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.