reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový salát s masem

Ingredience:

  • salátová okurka
  • ledový salát
  • rajské jablíčko
  • paprika
  • mrkev
  • kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • vinný ocet
  • dijonská hořčice
  • cukr
  • grilovací koření
  • citron
  • olej
  • piniové ořechy

Ingredience – chlebové bagetky:

  • 420 g hladké mouky
  • 80 g žitné mouky
  • 2–2,5 kávové lžičky soli
  • 1 kávová lžička cukru
  • 350 ml teplé vody
  • ½ kostky droždí

Zeleninu nakrájíme na kousky, salát natrháme, dáme vše do misky a zalijeme zálivkou těsně před podáváním.

Zálivka: ½ dcl oleje, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce dijonské hořčice, sůl a pepř dle chuti, půlka až 1 celá polévková lžíce vinného octa. V uzavřené misce protřepeme.

Naložíme si kuřecí maso nakrájené na kousky do marinády: olej, grilovací koření, citronová šťáva, sůl (s ní opatrně, grilovací koření je slané), pepř. Stačí 1 hodinka před opékáním.

Maso opečeme zprudka na pánvičce dozlatova, nemusíme dávat olej, již je v marinádě. Podáváme v hlubší misce, a to: zeleninu zalijeme nálevem, posypeme nakrájenými ořechy a na vrch dáme opečené kuřecí kousky. Ozdobíme zelenou petrželkou dle fantazie.

Chlebové bagetky: Zaděláme, necháme vykynout, vytvoříme bochánky velikosti dlaně, potřeme rozšlehaným žloutkem a vodou, posolíme, pokmínujeme a pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut při teplotě 200°C.

Zdroj: Zeleninový salát s masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-masem [On-line 03.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.